Põranda lihvimine

Kas vana laudpõrand on kulunud ja määrdunud või tahab renoveerimist? Parkett oma endise väljamägemise kaotanud ja kriimuline?

Põrandat ei pea siiski kohe maha kandma ja uuega asendama, vaid saab ta lihvimisega uuele elule aidata.

Kuna põranda lihvimine on tolmune töö ja lihvimisel tehtud apsud jäävad ennast põrandal kauaks meelde tuletama, võtavad Põrand OÜ meistrid selle töö heal meelel enda peale. Lihvime ka betoonpõrandaid ja kivipõrandaid.

Uue põranda lihvimine

Uue, vastvalminud põranda lihvimine võetakse ette, et põrandalauad saaksid ühetasased. Üle tuleb põrand lihvida ka selleks, et tulemus oleks sile, puhas ja puidusüvi tuleks kenasti esile. Tagamaks õli ühtlast imendumist kogu põranda pinnal, on ka enne õlitamist oluline, et põrand siledaks oleks lihvitud. Põranda lihvimine oleneb ka sellest, kas kasutatakse lakki või õli.

Põranda lihvimine ja õlitamine. Põrandate lihvimine õlitamise korral, lõpetatakse veidi suurema teraga liivapaberiga kui lakkimise või värvimise puhul. Karedam pind imab õli paremini, põrandad saavad vastupidavamad ja järgmine põranda lihvimne jääb kaugemale tulevikku.

Vana puitpõranda lihvimine

Tihti on vana puitpõrand kaetud mitme kihi värvi või lakiga. Jõudmaks kauni vana puiduni peab põrandat lihvima, aga et põrandalihvijat mitte kahjustada tuleb naelad eelneval sügavamale lüüa. Enne kui algab vana laudpõranda lihvimine tuleb kahjustatud kohad parandada ja praod täita. Kui põranda lihvimine tehtud, toimub põranda õlitamine, lakkimine või muul moel töötlemine, sarnaselt uuele põrandale.