Puitpõranda ehitus

Puitpõrand on eluruumi alati mõistlik ja väärikas valik. Puitpõrand on töödeldav ja viimistletav väga paljudel eri viisidel, nii saab sobivate omadustega põranda iga ruumi tarvis. Uhke väärispuidust põrand näiteks elutuppa, kulumiskindel puitpõrand esikusse ja isegi veekindel puitpõrand vannituppa. Põrand OÜ aitab leida vajadustele vastavad materjalid ja lahenduse. Puit on elus materjal ja selline põrand äratab ellu kogu ruumi. Puitpõrand saab oma viimistlusega toetada ruumide sisekujundust. Modernse kujunduse juurde võiks sobida näiteks kõrgläikega lakitud põrand, õlitatud puitpõrand sobib, olenevalt toonist, nii moodsa kui ka klassikalise disaini juurde.

Puitpõrand kestab kaua

Puidust põrand, võib õigesti hooldades, sajandeid vastu pidada, muutudes seejuures järjest efektsemaks ja väärikamaks. Täispuitpõrand vajab olenevalt viimistlusest regulaarset hooldamist, mis tänapäevaste vahenditega on imelihtne. Lakitud puitpõrand tahab väikeste kriimude katmiseks spetsiaalset vahendit, mida kord kuus peale kanda. Suuremate kriimude ning kulumise puhul peab tuleb põrand uuesti lihvida ja lakkida. Õlitatudpuitpõrand tahab saada regulaarset hooldusõlitamist. Õlitamine peidab väiksemad kriimud ja põrand muutub seejuures iga õlitamisega järjest tugevamaks. Hooldusõlitamisel saab kahjustusi eemaldada kui põrand kahjustatud kohalt üle lihvida.

Puitpõrand on tervislik

Puitpõrandast rääkides, peab kindlasti mainima ka põranda ja tervise seoseid. Hooldatud ja korras puitpõrand ei kogu tolmu ega teisi allergeene ja on seetõttu ohutu valik ilma välimuses järeleandmisi tegemata. Puitpõranda sobivust allergiate puhul on kinnitanud ka rahvusvahelised tervishoiuorganisatsioonid.

Parkett

Parkettpõrand on võrreldes täispuidust põrandaga soodsam, sest väärispuidu paksus on võrreldes laudpõrandaga väiksem, vaid pealmine spooni kiht. Tulelnevalt materjali paksusest saab parkettpõrandat lihvida korra või kaks. Parketti on võimalik valida väga erineva tooni ja tegumoega, võimalik on moodustada parketist põrandale kujundeid ja mustreid.